Överlägg

KONSERT: Japanese Idols

En bit populärkultur som är unik för just Japan kommer till Kodachicon. Det som gör japanska idoler unikt att de är väldigt trevliga och pratglada och älskar att interagera med sina fans. Vi hoppas detta ska bli en kul upplevelse för alla, både för nybörjare och idol superfans! Förutom liveframträdanden där ni kan njuta av deras danser och rockiga låtar, kommer det även att finnas möjligheter att träffa dem vid merchförsäljning (även kallat för ‘buppan’) och ta polaroid bild (‘cheki’) med dem, precis som man skulle göra på en idolshow i Japan! 

FiDZ

FiDZ, eller Flame of 10,000 DegreeZ, är en idolgrupp som består av medlemmarna Ui Chihiro och Oe Hina, samt Suwaru och Yurameki som tyvärr på grund av omständigheterna inte kan komma till Sverige. Gruppen är självproducerad och debuterade i januari 2022 med låten Lightning (ライトニング).

Chihiro är ledaren av FiDZ och representerar färgen blå. Innan hon debuterade som idol gjorde hon auditions för ett flertal grupper, men efter att hon inte fick något resultat bestämde hon sig för att grunda en egen grupp. Förutom att vara ledare för gruppen är hon även den som gör death growl i deras hårdare låtar.
Hina är medlem i FiDZ och representerar färgen vit. Hon älskar och brinner för att sjunga och dansa som idol, och beskriver sin karaktär som “en ‘gyaru’ på utsidan men en utmärkt person på insidan”.


K@hoRu@

Duon K@ho Ru@ som består av Hinata Kaho och Amane Rua. De är medlemmar i gruppen Zombie Powder (som för tillfället är på hiatus) och framför några av deras låtar, men även annat material. Genren på låtarna de framför är en mix mellan metal, rock och hip-hop.

Kaho är medlem i Zombie Powder och utgör ena halvan av K@hoRu@. Förutom att ha varit aktiv som idol (före detta medlem i RED-i och Phantom Voice), har hon varit med och skådespelat i filmen IDOL NEVER DiES.
Rua är medlem i Zombie Powder och utgör andra halvan av K@hoRu@. Hon är en otaku som tycker om bland annat anime och vocaloid, och det sägs att det är en stor skillnad på mellan hur hon är on-stage jämfört med off-stage.


Swedish-Japanese Performers Association

Swedish-Japanese Performers Association är en ideell förening i Sverige vars mål är att främja intresset för och kunskapen om japansk populärkultur (musik, konst, idoler etc.) i Sverige och Norden.

SJPA arrangerar framträdanden och event i Sverige med artister från Japan, s.k. idoler. Artisterna på Kodachicon 2022 är bokade av SJPA och sponsras av bland annat Visit Lund.Har du några frågor eller funderingar om våra japanska idoler?

Kontakta oss via facebook eller mail: konvent@kodachi.se eller SJPA på info@sjpa.se