En bit populärkultur som är unik för just Japan kommer till Kodachicon. Det som gör japanska idoler unikt att de är väldigt trevliga och pratglada och älskar att interagera med sina fans. Vi hoppas detta ska bli en kul upplevelse för alla, både för nybörjare och idol superfans! Förutom liveframträdanden där ni kan njuta av deras danser och rockiga låtar, kommer det även att finnas möjligheter att träffa dem vid merchförsäljning (även kallat för ‘buppan’) och ta polaroid bild (‘cheki’) med dem, precis som man skulle göra på en idolshow i Japan! 

FREDAG 19 maj

16:00 – SPELNING på bakgården

20:00 – KONSERT på Stora Scen

Konserten ingår i inträdet till Kodachicon 2023, vare sig du köper en helgbiljett eller dagsbiljett. Läs mer och köp biljetter här: Biljetter

THE DEVIL’S KILLING MERRY-GO-ROUND, även kallad DevilKill, är en japansk idolgrupp som lanserades juni 2022. De består av de två erfarna medlemmarna Laguna Roku och Michelle Noir som framför gruppens koncept “ART x GOTHIC x HIPHOP” med sina helt motsatta röster.
De sjunger en blandning av hiphop, EDM och metal och har redan flera låtar och ett album på spotify. Om du gillade serien Wednesday (Netflix, hösten 2022) så är det här precis samma stil – musiken skulle passa in helt perfekt i seriens soundtrack, enda skillnaden är att det är på japanska.

Besök deras hemsida: http://devilskilling.com/

Laguna Roku var tidigare medlem i en punk-rock idolgrupp under två år och två mer kortlivade initiativ innan dess. Förutom att vara idol gillar hon att sy egna kläder, rita, kolla på anime och laga pannkakor.
Michelle Noir har ett förflutet i en av Tokyos mer långvariga underground idolgrupper och har turnerat genom Europa innan med dem. Sedan dess har hon jobbat vidare med framtagning av scenkläder, varit aktiv som Vtuber under samma namn och målat konst.


Swedish-Japanese Performers Association

Swedish-Japanese Performers Association är en ideell förening i Sverige vars mål är att främja intresset för och kunskapen om japansk populärkultur (musik, konst, idoler etc.) i Sverige och Norden.

SJPA arrangerar framträdanden och event i Sverige med artister från Japan, s.k. idoler. Artisterna på Kodachicon 2023 är bokade av SJPA och sponsras av bland annat Visit Lund.


Har du några frågor eller funderingar om våra japanska idoler?

Kontakta oss via facebook eller mail: konvent@kodachi.se eller kontakta SJPA på info@sjpa.se