Lilla scenen är vår interaktiva scen på en öppen yta mitt i huvudbyggnaden på konventet. Lilla scenen bjuder på allt från cosplaypaneler, auktion, quiz- och gameshows till musik, rejv och funktionärernas karaoke. Kort sagt så kan (nästan) vad som helst ske och vi har riktigt roligt tillsammans. Scentorget har också gott om plats för att sitta och hänga med kompisarna.

Föreläsningssalen är en riktig föreläsningssal med projektor och läktare – en lugn oas perfekt för föreläsningar och filmvisning, men en och annan gameshow passar också in här. Kanske vill vi köra musikalfilmer om kvällarna?

.

Lilla scen

Torsdag

The road to success part 1, Showing Bunneh to the world
14.00 – 15.00 på Lilla scen
Directly from USA the artist Nathan McWilliams will visit Kodachicon and his local friend and writer Jens Richard from Eslöv.
Join them when they present their work on a new timeless classic that doesn’t rely on trends but creates its own.
Find out why Nathan is so fascinated with the Nordic and why he hooked up with a crazy Dane as Jens Richard.
The event will be held in english.
Follow them on bunnehcomic.com and feel free to visit them in the Artist Alley.

Konst och kul på scen med SJPA – Videovisning och unik aktivitet med årets gäster The Devil’s Killing Merry-go-round
16.30 – 19.00 på Lilla scen
16.30 börjar vi med peppig videovisning~ Förra året gästades konventet av fantastiska FiDZ och K@hoRu@ och de fick då testa svenskt godis vilket såklart förevigades på film – det vill ni inte missa~
Därefter blir det skönkonst på scen~ Årets besökande artister från Japan The Devil’s Killing Merry-go-round kan inte bara sjunga och dansa på scen – de kan också måla! Kom till en helt unik möte med japanska idoler när de målar varsin tavla på scen~☆ En kreativ stund tillsammans, kom och teckna själv också!

Chiptune-föredrag
19.00 – 20.00 på Lilla scen
Digital musik på åldrande hårdvara, historia och framtid.

Powerpoint Improv
20.30 – 21.30 på Lilla scen
Håll en presentation i powerpoint med en twist!  Twisten är att du kommer få slumpade bilder och ord, som du försöka få ihop till något fantastiskt!
Mycket nöje för både publik och presenterare!

Fredag

Anime Musik Quiz!
10.30 – 11.30 på Lilla scen
Älskar du anime? Och har du ett bra minne? Då är detta quizet för dig!
Här kommer ni få chans att gissa vilken låt som spelas, och den som kommer närmast full pott vinner!

Love Live! Sunshine!! Stemeta
12.00 – 13.00 på Lilla scen
Vi är en Love Live! dansgrupp som kommer uppträda med en Love Live! Sunshine!! performance. Vi kommer likt förra året bjuda på många danser, men i år har vi även nysydda scenkläder och cosplays. Hoppas vi ses där! 

Love Live! – Idol Performance by PewPureIdols
13.30 – 14.30 på Lilla scen
Vi är PewPureIdols, en cosplay idol-grupp från Skåne. Vi tänker framföra ett dansuppträdande på 45 minuter totalt, med låtar av μ’s från Love Live! School Idol Project. Varmt välkomna!

Open Stage / Idol Hour
17.00 – 18.00 på Lilla scen
På Open Stage / Idol Hour finns det möjlighet att anmäla mindre uppträdanden och testa på att stå på scen! Redan nu finns flera idol-dansakter anmälda, men här finns plats för saker som musik, sång, k-pop, standup, j-fashion, allt ni kan vilja visa upp~ Om ni vill vara med och uppträda, skicka ett litet mejl till stages@kodachi.se med vad ni vill visa upp och ungefär hur lång stund ni vill ha på scen ^w^
Deltagare (så långt, nya bidrag är varmt välkomna!)
– Jun, Melo och Iam som ska framträda låten Chururira som Wonderland x showtime!
– Splatoon-serien har tagit spelvärlden med storm, och det är dags att kodachicon får uppleva den! Nelly ska återuppliva Splatoon 2 fandomen med att dansa till Calamari Inkantation ”that heavenly melody” av Squid sisters som Hypno Callie^^
– PewPureIdols kommer uppträda som μ’s från Love Live!
– Stemeta kommer bidra med några danser från Love Live! Sunshine!!
– Project Intensity dansar!
– Daniel spelar gitarr~

Techno DJ
18.00 – 19.00 på Lilla scen
Techno-DJ lirar cool musik~

This one goes to eleven
22.00 – 23.00 på Lilla scen
…är en frågesport där två lag på upp till tre personer turas om att besvara frågor som
• Vilken ska bort av Spoon Oba-San (Teskedsgumman), Sanzoku no musume Rōnya (Ronja Rövardotter), Tanoshii Mūmin Ikka (Mumintrollet) och Nagakutsushita no Pippi (Pippa Långstrump)?
• Varifrån är den här sångtexten?
• Vad tänker sig en japan som vill äta viking?
Och det lag som först kommer till elva poäng vinner.

Lördag

Träffa Rainbow Dash
10.00 – 11.00 på Lilla scen
Detta kommer vara en show där du kan prata med och interagera med Rainbow Dash från My little pony!
Det kommer vara massor kul! Vi ses sen på scenen, kom ihåg att ha roligt och fråga massa!

Auktion
13.30 – 16.00, visning från 13.00, på Lilla scen 
Kodachicons auktion är en möjlighet att förnya sina samlingar, antingen genom att sälja iväg saker eller genom att köpa in lite roligheter! 
Saker som ska säljas lämnas in hos garderoben och ska i förväg vara tydligt märkta med titel, kort beskrivning, pris och säljare. Från 13.00 kommer allt som ska auktioneras ut att ligga framme för visning på Lilla scen, kl. 13.30 börjar auktionen!

So you think you can NERD
20.00 – 21.00 på Lilla scen
…är en frågesport med ämnen från världshistoria och klassisk musik till magical girls och säsongens smak på Crunchyroll, där tre lag tävlar genom att svara på de lätta frågorna och ge de svåra till motståndarlaget.

Kodachimaster
22.00 – 23.00 på Lilla scen
Kodachimaster är Kodachis egen version av Bäst i Test eller originalet Taskmaster – kluriga knasiga uppgifter där kreativt eller “annorlunda” tänkande kan komma väl till pass~ Den enväldige taskmastern, eller Taskmörten, bedömer efter egna regler hur väl våra tävlande passat uppgiftsbeskrivningen som ställs av den evige Assistenten. Det blir roligt och pris utlovas! Vilka är då mest kreativa och lämpade att delta med sitt egna sätt att tänka? Du kära besökare såklart, anmäl dig i infon och få ditt första uppdrag~~ 

Söndag

Superkaraoken
10.00 – 11.00 på Lilla scen
Superkaraoken är Kodachicons tradition för att visa upp våra fantastiska funktionärer och arrangörer. Grupp för grupp kallas de upp på scen för att sjunga en tilldelad låt – de har ingen aning vilken! Vi utlovar nostalgi, allsång och kanske en eller annan rolig konventshistoria~
Efter superkaraoken går vi vidare till pinata och avslutning!

Föreläsningssalen

Fredag

King of The Castle
10.00 – 14.00 i Föreläsningssalen
King of the Castle är ett multiplayer spel där adeln inte gillar den nykrönta kungligheten. Som del av adeln är det ditt jobb att försöka avsätta kungligheten och tillsätta en regent från just ditt lags region. Du behöver en telefon med internetuppkoppling samt eventuellt ett konto på hemsidan twitch.tv för att delta.
Spelat är på engelska, aktiviteten kommer därför ske med inslag av engelska.

Cosplay som Transperson
14.30 – 15.30 i Föreläsningssalen
Transammans, Raitingu Cosplay och Galaxy  inspirerar och delar erfarenheter av hur cosplay hjälper oss och får oss att må bra. Tillsammans diskuterar vi och delar med oss av våra erfarenheter av mötet mellan cosplay och transidentiteter.
Välkommen att titta, lyssna och fråga!

Cosplay and Diversity
18.00 – 19.00 i Föreläsningssalen
I denna föreläsning diskuterar veteran-cosplayaren Aang normkritik i förhållande till cosplay och hur det är att vara svart cosplayare i en hobby med utbredd vithetsnorm. Varför ska en inte göra blackface? Hur kan en bemöta svarta eller mörkhyade person inom hobbyn? Det blir en unik föreläsning som avslutas med frågestund~

The road to success part 2, for creators
20.30 – 21.30 i Föreläsningssalen
Join Jens Richard and Nathan when they present their version of success in the comic business. They welcome all curious creators to share experiences.
What does it take? What should you focus on? Where is the world moving towards? And why do they believe in: “You don’t have to be big to be successful.”
The event will be held in english.
Follow them on bunnehcomic.com and feel free to visit them in the Artist Alley.

Musikalvisning – Takarazuka Revue
22.00 – 23.30 i Föreläsningssalen
Kom och upplev den japanska musikaltruppen Takarazuka Revue! Truppen, som består av enbart kvinnor, är känd för sina praktfulla uppsättningar av allt från västerländska till egenskrivna musikaler med stora ensembler, storslagna sång- och dansnummer och fantastiska kostymer. De är välkända i Japan sedan länge och firar 110-årsjubileum nästa år. Takarazuka Revue är också inspirationen bakom mangan och animen Kageki Shojo!!.  
Vi kommer titta på en inspelning av en av deras egna musikaler med engelska undertexter. Detta vill du inte missa!

Lördag

Conquest, Allrike
11.30 – 13.15 i Föreläsningssalen
– Spelpass 1: 11.30 – 12.15
– Paus: 12.15 – 12.30
– Spelpass 2: 12.30 – 13.15
ConQuest är rollspel när det är som bäst. Vänner som ses och skapar berättelser tillsammans. Nu ska vi påbörja en ny kampanj, i den egenskrivna världen Allrike med grunden i D&D 5e. Följ med oss när våra helt nya karaktärer för första gången upptäcker vilka skatter, faror och äventyr som väntar, i en ny gryning.