Överlägg

Lilla Scen och Föreläsningar

Lilla scenen är vår interaktiva scen på en öppen yta mitt i huvudbyggnaden på konventet. Lilla scenen bjuder på allt från cosplaypaneler, auktion, quiz- och gameshows till musik, rejv och funktionärernas karaoke. Kort sagt så kan (nästan) vad som helst ske och vi har riktigt roligt tillsammans. Scentorget har också gott om plats för att sitta och hänga med kompisarna.

Föreläsningssalen är en riktig föreläsningssal med projektor och läktare – en lugn oas perfekt för föreläsningar och filmvisning, men en och annan gameshow passar också in här. Kanske vill vi köra musikalfilmer om kvällarna?

[klicka här för att hoppa direkt till föreläsningarna]


Lilla Scen

Torsdag 13:00 – Medeltidsmusik med Falsobordone

Falsobordone är en av Sveriges främsta medeltidsensembler, som firar 25-årsjubileum i år och är aktuella med en ny skiva: “1350 – Musik från pestens tid”. Under åren har de framträtt med konserter, workshops och på festivaler runt om i hela världen. Ensemblens grund består av de båda riksspelmännen Anna Rynefors på rebec, säckpipa, moraharpa, slagverk samt Erik Ask-Upmark på orgelportativ, olika säckpipor, skalmeja och harpa. Läs mer på www.falsobordone.se.

Torsdag 14:00 – Conquest – DnD på scen!

Trollkarlen Raskens har bjudit in våra äventyrare för ett uppdrag han rikligt vill belöna dem för. Men vem vet vad som kan hända när de besöker den smått förvirrade trollkarlen i hans magiska torn.

Vi är ConQuest och vårat uppdrag är att spela det klassiska spelet Dungeons & Dragons framför alla dem som vill få sig ett gott skratt och roliga minnen från våra knasiga äventyr.

Som spelare har vi: 
Åsa som Kotte Rån, en klåfingrig krabat. 
Dennis som Edward Gyllenhjärta, en tapper riddare som vill göra sin far stolt.
Erik som Hans Hugo af Ernst, som helst pratar arbetsvillkor med ett glas vin.
Oscar som Naggande Go, den mest fruktade spelmissbrukaren i Amorind.
Som Dungeon Master och spelledare har vi Ossian.

Kom med på äventyr!

Torsdag 19:30 – This one goes to eleven

…är en frågesport där två lag på upp till tre personer turas om att besvara frågor som

  • Hur kommer man från Emil i Lönneberga till den sovjetiska filmklassikern Öknens vita sol via Silver Spoon och Golden Kamuy?
  • Varifrån är den här sångtexten?
  • Vilket djur säger ”hihiin! På japanska”

Och det lag som först kommer till elva poäng vinner.

Fredag 12:00 – Genderbend Weasley Twins (panel)

After a long day in figurations class with McGonagall, The Weasley twins got an idea to make a potion to turn them into something new, preferably animals but, somewhere in the making it went horribly wrong and instead of becoming animals, They accidentally gender bented themselves and is now trying to figure out how to turn themselves back without getting caught by their professor.
This event will be held in english.

Fredag 14:00 – Anime Musik Quiz

Älskar du anime? Är du ett enormt fan av openings och endings? Och har du ett bra minne? Då är detta quizet för dig!

Här kommer ni få chans att som lag gissa och klura ut vilken animelåt som spelas, och den som kommer närmast full pott får ett tjusigt pris!

Så kom och var med, här finns något för alla anime- fantaster! ^_^

Fredag 15:00 – Sutafuro Idols

Hej! Vi är en dans och cosplay grupp med namnet スターフォール Idols (Sutaforu Idols). Vi gör cosplays och danser till animen Love Live! School idol project. Gruppen innefattar tre dansandes medlemmar som alla brinner starkt för gruppen! 

Detta blir vårt första uppträdande på KodachiCon, hoppas att ni kommer att gilla det. Vi ses!

Fredag 16:30 – So you think you can NERD?

…är en frågesport med ämnen från världshistoria och klassisk musik till magical girls och säsongens smak på Crunchyroll, där tre lag tävlar genom att svara på de lätta frågorna och ge de svåra till motståndarlaget.

Fredag 20:00 – Skogens Bal

Hej och välkomna till skogens bal! 

Kom på dans och det bjuds på gratis dricka. Det är inget krav att komma utklädd eller dansa, man kan titta på och mingla runt. Men detta är din chans att ta på dig den vackra klänningen som hänger i garderoben som du inte har haft anledning till att bära. Här har du din chans att dansa runt och känna dig som kunglighet!

Lördag 12:00 – Auktionen

Sälj grejer, köp grejer, vifta med handen och lägg ditt bud! Har du tur kommer du över något riktigt najs, som samlarföremål, kompletta manga-serier och sånt man inte hittar nån annanstans.

Lördag 20:00 – Genshin Impact Panel

Vill du träffa, prata med och interagera med folk från Teyvat? Då är denna Genshin Panelen för dig. Ända från Teyvat till Lund, här för er underhållning! Vilka kommer? Du får väl komma till panelen för att ta reda på det… 

Panelen kommer vara på engelska och kommer vara PG13. Du kommer kunna prata med karaktärerna, ställa frågor och ha kul med oss. Vi hoppas att se er där!

Lördag 21:00 – Kodachimaster

Visst är gameshows kul, både att delta i och att titta på? Det tycker vi också! Kodachimaster är vår take på programmet Taskmaster/Bäst i test – fyllt med knasiga uppdrag för deltagarna att slutföra~ Anmäl er i förväg så får ni ett första uppdrag att slutföra innan tävlingen på lördag kväll – begränsat antal platser!

Söndag 10:00 – Funktionärernas SUPER-KARAOKE

Innan funktionärerna vinkar hejdå till alla besökare vill vi visa att vi inte bara kan kolla band, sätta på plåster och arrangera konvent – vi kan sjunga också! En del av oss i alla fall…

Söndag 11:00 – Piñata

Kodachicon är inte Kodachicon utan en piñata som vakar över oss alla under hela konventet för att till slut möta sitt öde på söndagsförmiddagen. Det är lite synd om piñatan som inte överlever för att se avslutningen klockan 12:00 men det sägs att den spawnar en massa godis när den besegras. Perfekt för att plocka på sig lite gott innan alla ska dra vidare till Stora Scen för att se hur Showteamets äventyr slutar!


Föreläsningssalen

Fredag 13:00 – Transammans

Transammans – Förbundet för transpersoner, ickebinära och deras närstående presenterar sig och sin verksamhet – sen utlovas det tävling~




Har du frågor eller funderingar kring att hålla ett scenevent eller en föreläsning?
Kontakta oss via mail: stages@kodachi.se