Överlägg

Lilla Scen och Föreläsningar

Lilla scenen är vår interaktiva scen på en öppen yta mitt i huvudbyggnaden på konventet. Lilla scenen bjuder på allt från cosplaypaneler, auktion, quiz- och gameshows till musik, rejv och funktionärernas karaoke. Kort sagt så kan (nästan) vad som helst ske och vi har riktigt roligt tillsammans. Scentorget har också gott om plats för att sitta och hänga med kompisarna.

Föreläsningssalen är en riktig föreläsningssal med projektor och läktare – en lugn oas perfekt för föreläsningar och filmvisning, men en och annan gameshow passar också in här. Kanske vill vi köra musikalfilmer om kvällarna?

[klicka här för att hoppa direkt till föreläsningarna]


Lilla Scen

Lördag 12:00 – Auktionen

Sälj grejer, köp grejer, vifta med handen och lägg ditt bud! Har du tur kommer du över något riktigt najs, som samlarföremål, kompletta manga-serier och sånt man inte hittar nån annanstans.

Söndag 10:00 – Funktionärernas SUPER-KARAOKE

Innan funktionärerna vinkar hejdå till alla besökare vill vi visa att vi inte bara kan kolla band, sätta på plåster och arrangera konvent – vi kan sjunga också! En del av oss i alla fall…

Söndag 11:00 – Piñata

Kodachicon är inte Kodachicon utan en piñata som vakar över oss alla under hela konventet för att till slut möta sitt öde på söndagsförmiddagen. Det är lite synd om piñatan som inte överlever för att se avslutningen klockan 12:00 men det sägs att den spawnar en massa godis när den besegras. Perfekt för att plocka på sig lite gott innan alla ska dra vidare till Stora Scen för att se hur Showteamets äventyr slutar!


Föreläsningssalen

Ingenting är schemalagt än!


Scenevent och föreläsningar kommer att visas här när de läggs till under våren!

Vem som helst kan ansöka om att hålla ett scenevent på Lilla Scenen eller en föreläsning i Föreläsningssalen. Vill du och dina kompisar göra en gruppcosplay med en panel? Hör av er! Har du typ all kunskap om Yoda? Perfekt material för en föreläsning. Tycker du att vi behöver fler gameshows och quiz – gör något åt det! Vi älskar att se era idéer och aktiviteter bli verklighet!

Skicka er ansökan till stages@kodachi.se med följande:

  • Vem du/ni är: namn, ålder och eventuell erfarenhet av liknande event
  • Beskriv er aktivitet: antal deltagare på scen, vad ni ska göra (skådespel, sjunga, panel?) och vad det ska handla om. Om materialet är eller kan bli olämpligt för barn under 13 måste ni nämna det.
  • Vad ni behöver på scen: utrustning (mic, projektor), möbler, props och rekvisita
  • Önskemål för schemaläggning: vill ni helst ha eventet på en viss dag eller viss tid, eller kvittar det?
  • Om ni vill söka ekonomiska bidrag via Kodachicon, skriv vilka summor det skulle handla om.
  • Presentation av eventet för hemsidan: skriv en kort text (50-100 ord) som vi kan lägga upp här på hemsidan för att visa upp ert planerade event för världen! Texten ska vara på svenska och behöver innehålla relevant information som t.ex. språk om ni håller eventet på engelska. Skicka gärna med några bilder om ni har några.

Har du frågor eller funderingar kring att hålla ett scenevent eller en föreläsning?
Kontakta oss via mail: stages@kodachi.se