Registrera dig här: ebas.sverok.se/kodachikai

Vanliga frågor

Varför måste ni göra det så krångligt?

Medlemskap har tidigare varit inkluderat i biljetten till konventet, men det är inte alla som vill bli medlemmar. År 2022 använde vi oss av ett (för oss) nytt biljettsystem, Kippu, vilket innebar lite ändringar i hur biljettköpet ser ut och hur vi för över uppgifterna till Sveroks Ebas för att efterskänka medlemskap. Detta i sin tur innebar lite otydligheter och förvirring kring medlemskapet och det var inte alla som fick informationen att medlemskap var inkluderat i biljetten. Ingen ska bli medlem i föreningen mot sin vilja!
Efter att ha vänt och vridit på det har vi kommit fram till att den enklaste lösningen är att sälja biljetter och medlemskap separat, vilket innebär att man måste registrera sig manuellt eftersom vi inte längre gör det automatiskt. 


Hur blir jag medlem?

Registrera ditt medlemskap på Sveroks ebas, här: ebas.sverok.se/kodachikai

Du kan antingen betala via swish (följ instruktionerna i slutet av registreringen) ELLER ignorera swish-instruktionerna och istället köpa biljetten ”medlemskap” på Kippu.

Du behöver bara betala för medlemskapet EN GÅNG, så om du betalat via swish behöver du INTE köpa till medlemskap via Kippu. Om du betalat för medlemskap via Kippu behöver du INTE betala via swish i slutet av registreringen.


Måste jag vara medlem för att kunna köpa biljetter till medlemspris?

NEJ, MEN – du måste vara medlem när du löser in biljetten för inträde på konventet. Du kan alltså köpa biljetter till medlemspris i förväg och bli medlem senare. Det viktigaste är att du har blivit medlem och betalat medlemsavgiften när du ska lösa in biljetten på konventet.


Jag ska jobba på konventet som funktionär, behöver jag bli medlem och betala för det?

NEJ – vi efterskänker medlemskap till alla våra funktionärer! Du blir alltså medlem gratis. Kontakta oss om du INTE vill bli medlem så undantar vi dig från överföringen. 


Vad innebär det för mig att bli medlem?

Som medlem i Kodachikai stöder du Kodachicon och får samtidigt rätt att delta i föreningens aktiviteter. Under terminstid träffas föreningen varje måndag på Fäladsgården i Lund. Du får även rösträtt på föreningens årsmöte. 

PS! Om du även blir medlem i en avdelning så får den avdelningen extra bidrag och därmed en större budget till nästa konvent 😉


Är jag medlem och hur kollar jag det?

Om du har registrerat dig och betalat medlemskap under 2023 är du medlem och du ska ha fått en bekräftelse på detta via email. Kolla i din inkorg om du har fått ett bekräftelsemail!

Om du inte har registrerat dig, eller endast registrerat dig men inte betalat än, så är du inte medlem för 2023. Det är snabbt fixat!


Jag har ett konto på kippu, betyder det att jag är medlem?

NEJ – ett konto på Kippu är inte samma sak som att vara medlem i föreningen Kodachikai. Du kan betala för medlemskapet via Kippu, men du måste registrera dig manuellt på Sveroks ebas.

Registrera dig här: ebas.sverok.se/kodachikai


Jag köpte biljetter förra året och blev medlem då, är jag fortfarande medlem?

NEJ – medlemskap gäller år för år och förra årets deltagare blev medlemmar för året 2022. Nu är det 2023 och medlemskapet behöver förnyas!


Jag har köpt medlemskap på kippu, är jag medlem nu?

NEJ – du kan betala för medlemskapet via Kippu, men du måste registrera dig manuellt på Sveroks ebas. Registrera dig här: ebas.sverok.se/kodachikai


Jag har registrerat mig och betalat medlemskap via swish, behöver jag lägga till medlemskap i mitt köp på kippu?

NEJ – du behöver bara betala medlemskapet EN GÅNG. Detta kan göras antingen via swish (instruktioner i slutet av registreringen) ELLER genom att köpa biljetten “medlemskap” på Kippu. 


Varför är det billigare att köpa både biljett och medlemskap än att köpa endast biljett?

Eftersom vi får bidrag baserat på antal besökare är det en förlust för oss om våra besökare inte blir medlemmar. Därför vill vi motivera alla att bli medlem! Vi sätter våra egna priser och har beslutat att höja biljettpriset men erbjuda det gamla priset för alla som är medlemmar i föreningen. 


Vad är skillnaden mellan Kodachicon och Kodachikai?

Kodachicon är namnet på konventet medan Kodachikai är föreningen som står bakom konventet.


Jag vill inte bli medlem. Måste jag?

NEJ – vi tror inte på tvång och man måste inte vara medlem i föreningen Kodachikai för att delta på konventet. Däremot är det värdefullt för oss att alla deltagare blir medlemmar eftersom vi får ekonomiska bidrag baserat på antal medlemmar i föreningen. Mer pengar, mer möjligheter för både föreningen och konventet!


Jag vill inte behöva betala mer bara för att jag inte är medlem.

Tyvärr måste du välja, betala mer och inte behöva bli medlem eller bli medlem och betala mindre. Om du är medlem får vi mer i bidrag, men om du inte är medlem måste vi hitta de pengarna på något annat sätt – vi har valt att höja biljettpriset men erbjuda ett lägre pris för föreningens medlemmar.