Överlägg

KodachiCREW – funktionär

KLICKA HÄR
för att gå till funktionärsbasen

Behöver du mer vägledning för att komma rätt?
KLICKA HÄR
för att gå till Kodachicons Crew-guide!


Steg 1
Skapa ett konto

Skapa ett konto, det är lätt som en plätt! Du behöver fylla i ditt personnummer och när ditt konto är skapat är det bra att fylla i alla kontaktuppgifter.

Du kan lägga in en profilbild och skriva en profiltext om du vill – passa på att presentera dig själv!

OBS! Vi använder Närcons Panda för funktionärsbasen men vår sida har en separat medlemsbas. Du kan alltså inte använda ett panda-konto för Närcon, du måste skapa ett separat konto för vår bas.

Steg 2
Ansök till ett team

Till höger på sidan ser du en lista över alla team – klicka på dem för att läsa mer!
Där ska det finnas en beskrivning av teamets arbetsuppgifter och annat som är bra att veta.

Gå till ANSÖKAN i menyn överst på sidan. Där fyller du i vilket (eller vilka) team du vill söka till och skriver en ansökan.
Du kan bara ha EN aktiv ansökan i taget – men du kan skicka den ansökan till flera team samtidigt.

Steg 3
Vänta på svar

Hur lång tid det tar innan du får svar kan variera, vissa teamledare går igenom ansökningar rätt ofta medan andra kollar nån gång i veckan.

Om du har verifierat din emailadress kommer du få ett mail när ett svar har skickats!

Lycka till!

KodachiCrew: alla som jobbar för och inom Kodachicon

Vilka team kan jag söka till?
Det finns två sorters team; våra egna team och externa team. Våra team är öppna för ansökningar från vem som helst!

Externa team är endast till för försäljare, föreningar och aktivitetsledare och deras medarbetare – de accepterar inte ansökningar från utomstående.

Vad är skillnaden mellan konventets egna team och “externa team”?
Konventets arbetsteam hör till Kodachicon och faller under vårt ansvar. Alla i våra team förses med T-shirts!
Funktionärer (medarbetare) som jobbar för t.ex. försäljare, aktivitetsledare eller andra föreningar på plats är deras ansvar. De räknas till KodachiCrew och får en crewbadge, men det är upp till den ansvariga att förhandla förmåner som sovalsplatser och måltider.

Vilka förmåner får man som funktionär?
Som funktionär i ett av våra team får du gratis inträde + sovsalsplats, en cool T-shirt och en Crewbadge med ett nyckelband. Du får även frukost och en gratis måltid varje dag du jobbar!

Behöver man uppfylla några krav för att bli antagen?
Vi har inga ansökningskrav, kom som du är! Erfarenhet och vissa förkunskaper är såklart ett plus men inte ett krav. Det viktiga är att du vill hjälpa till!

Har ni ålderskrav på funktionärer?
Inte direkt; i vissa fall kräver vi att man är myndig (18+) och vi ser helst att du är över 13 år gammal, men vi kan göra undantag om du visar dig mogen nog för att jobba ändå.

Hur långa är arbetspassen?
Det varierar mycket beroende på vilket team man jobbar i, men ingen funktionär ska behöva arbeta mer än 8 timmar om dagen.

Som funktionär kan du uppleva Kodachicon från insidan och samtidigt delta som vanlig besökare när du inte jobbar. Du kommer lära känna dem du arbetar med och kanske skaffa dig nya vänner, viktiga livserfarenheter och nya lärdomar. Kanske en av årets nybörjare en dag kommer bli Kodachicons nästa huvudarrangör? Vår huvudarrangör började också som nybörjare en gång i tiden!

Vad innebär det att vara funktionär?
Som funktionär kommer du att tilldelas uppgifter att utföra, t.ex. bemanna en ingång, sätta upp ballonger, samla ihop kartonger, stå i kassan eller hämta kaffe till stackaren som haft nattjour. Vilken sorts uppgifter du får beror helt på vilket team du blir antagen till!

Alla team leds av en teamledare (ofta kallat OA, vilket står för OmrådesAnsvarig) som ansvarar för en viss del av konventet. Vi har ett team för Entrén, ett team för karaoken, ett team för zombies och så vidare… du hittar säkert ett team som passar för just dig!
Din teamledare ger dig arbetstider och uppgifter att utföra men det lär bli gott om tid över för att utforska konventet och delta i olika aktiviteter, och är det något särskilt du verkligen inte vill missa kan vi förhoppningsvis anpassa arbetstiderna efter det. Det är viktigt för oss att våra funktionärer också har en bra upplevelse och kan ta del av konventet – att vara funktionär utesluter inte allt det roliga som finns att göra på konvent.

Som funktionär i ett av våra team får du automatiskt en plats i våra Crew-sovsalar, vi bjuder på en liten frukost varje dag samt en måltid från Grillen de dagar du jobbar. Du kommer in på hela konventet helt gratis också!
Och glöm inte den coola T-shirten som visar att du är funktionär på konventet; vi gör nya T-shirts varje konvent och det är en (nästan) unik minnesgåva i begränsat antal som du kan använda även efter konventet.

När du ansöker för att bli funktionär är det viktigt att du kommer ihåg att det inte bara är gratis inträde och mat; vi förväntar oss att du i gengäld utför det arbete du har gått med på att utföra. Om du inte utför arbetet kan vi avsluta ditt funktionärsarbete och ta ifrån dig alla förmåner, inklusive inträdet till konventet. Du är fortfarande välkommen som betalande besökare men din chans att bli antagen som funktionär igen är låg.

VÅRA TEAM
lekar – karaoken – cosplay workshop – skräckrundan – zombielekar – DnD Battle Royale
showteamet – stora scen/cosplay – lilla scen/föreläsningar
BFB/auktion – artist alley crew – hostbar – grillen – kiosken – entrén – garderoben
trivselteamet – dekor – rigg – logistik – städning – foto – kontor – information
Panda, personuppgifter, föreningsmedlem och GDPR
Vi använder oss i år av funktionärssystemet Panda som utvecklades av och för Närcon. Vår funktionärsbas är fristående från deras med en egen medlemsbas – du kan alltså INTE använda ditt panda-konto för Närcon på Kodachicons funktionärsbas.
Genom Panda samlar vi in personuppgifter för administration och efterskänker gratis medlemskap för år 2022 i föreningen Kodachikai till alla i KodachiCrew. Pandas hantering av personuppgifter sker i enlighet med GDPR och de lagar som finns, du kan begära ett utdrag av vilka personuppgifter vi har kopplat till dig samt begära att dessa tas bort.
Kontakta mia.johansson@kodachi.se vid frågor.

Har du frågor eller funderingar om Kodachicon?
Kontakta oss på facebook eller via mail: konvent@kodachi.se