Ordinarie pris

HELGBILJETT
450 SEK

DAGSBILJETT
225 SEK


SOVSALSBILJETT
180 SEK

medlemspris

HELGBILJETT
230 SEK (+70 SEK = tot. 300 SEK)

DAGSBILJETT
80 SEK (+70 SEK = tot. 150 SEK)

OBS! Biljetter till medlemspris är OGILTIGA UTAN MEDLEMSKAP.
Läs mer här

För långväga besökare finns det en övernattningsbiljett för natten mellan onsdag och torsdag (17-18 maj). Övernattare kan checka in i sovsalsbyggnaden mellan 20.00 och 23.00 onsdag 17 maj.
Övernattningsbiljetten gäller endast en natt och enbart tillgång till sovsalar.

Har du köpt biljetter till någon annan?
Glöm inte att föra över biljetterna till deras konto!
Läs mer här


18 – 21 maj 2023

tors. 10.00 – 22.00
fre. 09.00 – 22.00
lör. 09.00 – 22.00
sön. 09.00 – 12.00

Polhemskolan, Trollebergsvägen 41, LUND
ingång från Rådmansgatan
Hitta hit!

Ta bussen till hållplatsen Lund Idrottsplatsen (stadsbuss 2, regionbuss 139, 155, 165 eller 166)

ELLER
Promenera från Lund C, ca 10 minuters promenad (1 km)

Polhemsskolans parkering
avgift alla dagar kl 00-24
07-19 _ 8kr/timme
(09-16) _ 8kr/timme
Övrig tid _ 3kr/timme


Kontakta oss

Allmänna frågor

Snabba frågor
PMa oss på facebook eller
maila konvent@kodachi.se

Biljettköp
biljetter@kodachi.se

Samarbeten

Försäljning på Kodachicon
sales@kodachi.se

Artist Alley
artist.alley@kodachi.se

Aktivitet på Kodachicon
aktiviteter@kodachi.se

Scen-event & Föreläsning
stages@kodachi.se

Kontakta oss

Huvudarrangör
mia.johansson@kodachi.se

Föreningens ordförande
clara.herrlin@kodachi.se

Kontakta föreningen
info@kodachi.se

Vad behöver jag ha med mig till konventet?

FÖR DAGSBESÖKARE : Biljetten (om du köpt biljett i förväg), plånbok eller alternativ betalningsmetod (kontant, kort eller swish) och din mobil!
Ta med dig det du behöver för att ta dig till och från konventet, och sånt du kan behöva under dagen (t.ex. mediciner, mensskydd, mobilladdare).
Vattenflaska rekommenderas! Glöm inte ytterkläder och/eller något att ta på dig om det blir kallt eller regnigt.

FÖR ÖVERNATTARE : liggunderlag eller madrass (luftmadrass rekommenderas) och tillhörande pump, sovsäck eller lakan och täcke, en kudde med örngott och eventuella gosedjur. Du behöver även ha med dig kläder för hela helgen, inklusive pyjamas, hygienartiklar och eventuellt smink. Om du vill utnyttja tillgången till duschar behöver du ta med dig en handduk, tvål och schampoo m.m.
Ett tips är att ha med sig en stor flaska vatten och lite snacks att ha i sovsalen. Glöm inte att även ta med dig allting som är listat för dagsbesökare ovan!

Vilka regler har ni? Vad händer om man bryter dem?

Kodachicons Ordningsregler
Om någon bryter mot våra regler och/eller beter sig olämpligt kan vi ogiltiggöra biljetter och avvisa dem från platsen.

Vänligen respektera att vi har många minderåriga besökare: bedömning av lämpligt/olämpligt görs med åldrarna 7-13 i åtanke. Alla öppna ytor ska hållas barnvänliga.

Droger, alkohol och rökning är förbjudet inom konventsområdet. Lagar för skollokaler och skolområden gäller även Kodachicon, då våra lokaler är en skola.

Kan jag betala med kort / swish / kontanter?

Ja! Vi tar emot betalning via kort, swish och kontanter i Entrén, garderoben och för BFB/auktionen. I Grillen och Kiosken kan du betala med swish eller kontanter.

De flesta av våra försäljare tar också emot kort och kontanter, vissa tar swish – vi kan dock inte garantera att alla försäljare tar emot alla betalningsmetoder, så ha med dig alternativ!

OBS! För biljettköp i Entrén tillkommer en avgift på 33% för kontantbetalning.

Finns det tysta / könsuppdelade sovsalar?

Nej, men det kan anordnas om efterfrågan finns – kontakta oss med ditt önskemål. Reglerna för våra sovsalar inkluderar att visa respekt för de som sover eller vill sova och att undvika att föra för mycket oljud.

Varför har ni inte uppdelade sovsalar?
Under de många år vi hållit konvent har vi inte sett någon större efterfrågan och har därmed inte sett något behov av att utse sovsalar specifikt för kön eller könsidentitet eller dylikt. Respekt och tystnad bör vara en självklarhet i alla sovsalar.

Vad gör jag om andra i sovsalen stör?
Vid behov kan personal tillkallas, dygnet runt: gå ner till byggnadens bemannade entré och förklara för funktionärerna vad problemet är. Om funktionärerna inte kan hjälpa dig kan de tillkalla Trivselteamet eller jourhavande säkerhetsansvarig.

Finns det gratis wifi?

Ja – på området finns Lunds Kommuns öppna wifi-nätverk som är gratis att koppla upp sig till. Om du är elev eller anställd inom Lunds kommun och har en inloggning till de låsta kommunala nätverken kan du även använda dem.

Är konventet anpassat för besökare med speciella behov, funktionshinder eller rullstol?

Både ja och nej: vi gör vårt bästa för att erbjuda anpassningar och alternativ för dem som behöver det, men vi kan inte garantera att allting på konventet är anpassat och tillgängligt för alla.
Våra lokaler är rullstolsanpassade. Hissen är låst med en kod: besök Kontoret för att få en kod att använda. Vi kan tyvärr inte erbjuda rullstolsanpassade sovsalar eller duschar.

Miljön på konventet kan vara livlig och ljudlig men det brukar finnas rum som är lugnare och Trivselteamet har ett vilorum.

Kontakta oss gärna i förväg via mail (konvent@kodachi.se) om ni har några speciella behov eller önskemål.

Kan jag ta med små barn?
Kan jag ta med min 94-åriga släkting?

Du kan absolut ta med ett barn eller två – på eget ansvar! Barn under 7 år går in gratis men bör hållas under konstant uppsikt. Konventet är stort och det är lätt för små barn att tappa bort sina vuxna eller vandra iväg på egen hand. Se gärna till att era små barn har era mobilnummer på sig (t.ex. ett armband).
Upphittade barn kommer med största sannolikhet att lämnas in till Trivselteamet, dit ni även kan gå vid behov av plåster eller gosedjur.

Självklart kan du ta med din släkting, det kvittar hur gamla dem är! De kanske inte är helt intresserade av våra aktiviteter men att sitta och betrakta ungdomarna i cosplay kan vara en intressant upplevelse i sig.
Se till att de har vatten tillgängligt och vet var de kan hitta kaffet – i Kiosken.


Vad är ett konvent?

Det korta svaret – det du behöver veta
Ett konvent är en sorts mellanting mellan mässa, festival och ungdomsläger inriktat främst på asiatisk populär-media-kultur men även comic books, västerländsk bok-, film- och TV-media, digitala spel och brädspel samt rollspel. Kodachicon är alltså ett flerdagars event med ett utbud av aktiviteter, scenevent, och tävlingar med ett brett spektrum av media i fokus.
Eftersom vårt event varar över en hel helg erbjuder vi övernattning, frukost och måltider som kan köpas på plats.

Det långa svaret – en historielektion
Ordet konvent eller på engelska convention betyder sammankomst och används traditionellt inom bl.a. kyrkan, men i det här fallet syftar det på en sammankomst av människor med gemensamma intressen inom nörd- och populärkultur. En mässa, helt enkelt! Suffixet con (för convention) används ofta för konvent, ett känt exempel är internationella ComicCon från USA som sedan flera år tillbaka håller mässor i Sverige. Deras inriktning är, som namnet syftar, comics – d.v.s. det amerikanska fenomenet serietidningar och kulturen som uppstått kring dem. I modern tid inkluderar det även film och TV-serier som bygger på gamla serietidningar, t.ex. Marvels och DCs superhjältar.
Precis som andra mässor är det en samling utställare som ställer ut, säljer och/eller marknadsför sina produkter, ofta föreläsningar och signeringar kopplat till mässans inriktning och eventet sträcker sig ofta över flera dagar och samarbetar därför med lokala hotell och matförsäljare för att förse deltagare med livets nödvändigheter.
Ordet konvent/convention används även för mindre event med liknande uppsättning på mindre skala med provisoriska sovsalar och mindre antal deltagare, vilket begränsar möjligheten att erbjuda stora event med kändisar men ger möjlighet att fokusera mer på deltagaraktiviteter.
I Sverige har vi en lång historia med mindre konvent som drivits ideellt och i vissa fall vuxit i skala – t.ex. Närcon i Linköping började som ett litet konvent men har blivit Sveriges största konvent som inte längre drivs ideellt utan av företaget Närcon Eventbyrå som uppstått ur arrangörsteamet. De har inte bara ett event om året utan tre, och deras största event är numera en festival som drar över 12000 besökare. Kodachicon drivs däremot helt ideellt och siktar på runt 1000 deltagare per event – mindre och mysigare, om du frågar oss!
Andra konvent i Norden inkluderar Jpopcon (Köpenhamn DK), Gothcon (Göteborg), och Nordsken (Skellefteå).

En ordlista och definitioner
fandom = ett community kring en viss populär skapare eller ett verk (böcker, film, spel, TV, manga, etc)
cosplay = läs mer här!
asiatisk populär-media-kultur = främst manga och anime, både japanskt och internationellt. Till viss del även film och TV-produktioner från Sydkorea.
comic books = amerikanska serietidningar och den kultur och media som uppstått kring serierna, t.ex. Marvel och DC som producerat filmer och TV baserat på originella tecknade serier.
västerländsk bok-, film- och TV-media = t.ex. litteratur som Harry Potter, filmer inom genren fantasy/sci-fi, adapterade klassiker som BBCs Sherlock och Doctor Who, etc.
digitala spel = videospel för alla elektroniska plattformar: PC, playstation, Xbox, etc
brädspel = ”fysiska” spel med flera spelare, ofta med kortlek eller spelbräde.
rollspel = spel med syftet att skapa en historia tillsammans, ofta med en spelledare och förberedda scenarion och karaktärer där varje spelare får hitta på hur deras karaktär agerar i scenariot och resultatet styrs av tärningsslag.


Har du frågor eller funderingar om Kodachicon?
Kontakta oss på facebook eller via mail: konvent@kodachi.se