Schemalagda aktiviteter

Till skillnad från våra nöjen som är öppna hela dagen och inte bryr sig om klockslag går våra aktiviteter efter ett schema och hålls bara under vissa tider. Sätt en påminnelse i mobilen så att du inte missar något roligt!

Skräckrundan

ÅRETS TEMA: TBA

Skräckrundan har sedan 2013 blivit en återkommande favorit på Kodachicon. Målet är att överleva en skräckupplevelse i stil med lajv-escape room där temat och storyn varierar från år till år. Skräckrundorna skapas av vårt helt egna skräck-team och tidigare års teman har varit bl.a. ”Dockhuset” och ”Asylum”. Teamet låter sig inspireras av skräck-filmer, spel och populärkultur med några tidigare exempel som Silent Hill, Bioshock och The Last of Us.

Deltagare ska med hjälp av pussel och ledtrådar från storyn överleva rundan genom att arbeta tillsammans innan tiden tar slut. Tänk på att inte splittra upp eller överge varandra då ni aldrig är helt ensamma i mörkret… ha en trevlig kväll!

Lekar (och zombies!)

Varje dag under konventet

Vi har en massa yta utomhus som vi vill utnyttja och så länge vädret tillåter kommer vi ha ett schema späckat med roliga lekar, bollsporter och utmaningar. Om vädret inte samarbetar med oss blir det tyvärr inomhusvistelse, men med hela skolan till vårt förfogande kan vi säkert hitta ytor under tak för att kunna leka ändå!

Se upp för zombies! Våra zombies (de har ännu inte återhämtat sig från konventsabstinensen 2020-2021) bjuder på lekar med nerf blasters och aktiviteter inspirerat av Team deathmatch och Infiltration. Det blir post-apokalyptiska zombie-lekar där du som överlevare av apokalypsen får en nerf blaster för att försvara dig från alla zombies, lite som i Survival eller Infection.

Öppettider

Torsdag 10-22

Fredag 10-22

Lördag 10-22

Spelbar med Lunds Spelfestival!

Lunds Spelfestival tillsammans med DMF, Tåg till Rydsgård, Spelskolan och Lund 1923 kommer till Kodachicon med en massa spel.

Kom och häng med oss – spela brädspel, prata spel och delta i det första SM:et i Tåg till Rydsgård någonsin! Vi har med oss en stor hög spel och hjälper er självklart att hitta rätt i samlingen.

SM i Tåg till Rydsgård

Fram till lunch på lördagen kan du spela kval till finalen i Tåg till Rydsgård. Du får spela hur många partier du vill (minst 3 spelare per parti) och ditt bästa parti räknas. De 4 som lyckats bäst i kvalet kommer att spela final på lördagen!

BUNNEH THE RABBIT

This is where you will find the creator of the upcoming Bunneh the Darkborn Rabbit comic unless they are fooling around somewhere.

The unique duo of Jens Richard (DK) and Nathan (USA) will sell some stickers and Bunneh-ears between their shows on the small stage or in the lecture hall.

One thing is for sure, this is the place where the joy of a rabbit will shine on you.

www.bunnehcomic.com

Öppettider

Torsdag 10-19

Fredag 10-19

Lördag 10-19

Lunch mellan 13-14.

Cosplay-fotografering

Välkomna till TeamDubbelshop cosplay photoshoot studio!

Vi är en grupp på 4 personer som har ett stort intresse i anime, gaming och självklart cosplay och fotografering! 

Hos oss kan du och dina vänner posera framför kameran och få bilder tagna med era fantastiska cosplays! Vi coachar även er i posering och ger tips och tricks!

Boka din tid här!
Eller kika gärna förbi för eventuell drop in!

Öppettider

Fredag 10-22

Lördag 10-22

Transammans Syd

Häng och konstskapande med Transammans Syd

Transammans Syd hälsar på under hela fredagen och lördagen!

Kom och hjälp oss att skapa konstverk på olika teman. Alla besökare får möjlighet att på sitt unika och kreativa sätt bidra med en liten pusselbit av skapande och som tillsammans med övriga bidrag blir något alldeles fantastiskt!

Förutom konstskapandet så finns vi på plats för ett trevligt häng där vi kan prata om allt möjligt eller om ni har frågor om Transammans eller våra aktiviteter.

Kolla även in vår föreläsning “Cosplay som Transperson”!

Transammans är förbundet för transpersoner och närstående och Transammans Syd är lokalföreningen för alla som bor i Skåne, Blekinge, Kronoberg eller Kalmar.

Öppettider

Torsdag 13-21

Fredag 13-21

Lördag 13-21

Rollspelssällskapet 

Vi är en ideell förening bestående av entusiastiska människor som alla älskar att spela rollspel.

Från klockan 13-21 alla dagar finns vi på plats för att sätta ihop spontana spelgrupper och drop-in äventyr. Ont om tid? Sätt ihop en rollperson i någon av våra många olika genrer och spelsystem.

Rollspelssällskapet – Rollspel i Malmö (rollspelssallskapet.se)

Öppettider

Torsdag 13-23

Fredag 13-23

Lördag 13-23

Afish

AFISH är en Skövdebaserad animeförening som grundades 2007. 

Vi har regelbundna animevisningar på måndagar, samt åker runt och håller i fanfiction-tävlingar på konvent.

Tävlingen går till så att en deltagare får två framslumpade karaktärer (vi slumpar om tills man får två som man känner till) och har sedan en timme på sig att skriva en fanfic om dessa två karaktärer.

Varje kväll kommer vi ha uppläsning av dagens tävlings-bidrag och sedan en omröstning om vilken som vinner.

Anmälan till tävlingen: 13:00-20:00 torsdag-lördag.
Uppläsning: 21:00 torsdag-lördag

Länk till vår discord-server: https://discord.gg/SQrGpQbytM

Öppettider

Torsdag 11-22

Fredag 11-22

Lördag 11-22

Super Retro Bros

Super Retro Bros är en mindre förening som riktar sig till ungdomar med en stark passion för bräd-, kort- och tv-spelande.

Super Retro Bros | Skurup | Facebook

Vill du hålla i en aktivitet? Instruktioner för ansökan finns på sidan Ansök till Kodachicon.
Frågor? Kontakta oss via facebook eller mail: aktiviteter@kodachi.se